Kultúra

2017.02.20. 17:49

Soma és a szimfónikusok - Amikor a bűvészkedés találkozik a zenével

Székesfehérvár – Hajnóczy Soma bűvész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Bűvös dallamok címmel közös műsort adott hétfőn a Vörösmarty Színházban.

Laci Patrícia

Nem mindennapi produkciónak lehettek szem és fültanúi azok a gyerekek, akik kíváncsiak voltak a Vörösmarty Színházban megtartott Bűvös dallamok című előadásra hétfőn. Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közösen állt a színpadra zsinórban három alkalommal. A zenekar különféle ismert zenei műveket adott elő, felcsendült például Leroy Anderson, Mozart vagy éppen Johann Strauss. Közben pedig a bűvész különféle trükköket mutatott be, melyekben a gyerekek is asszisztálhattak.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Hajnóczy Soma elmondta, megtiszteltetés a szimfonikus zenekarral együtt dolgozni, sőt nem is áll tőle olyan távol a zenélés. Éveken át zongorázott, dobolt, gitározott, ráadásul az utolsó darabot, amelyet eljátszott a zenekar az előadáson, azt ő maga írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!