Kultúra

2013.02.24. 22:11

Sobor Antal naplókötetét mutatják be

Székesfehérvár - Sobor Antal tiszteletére kötetbemutatót és emlékestet rendeznek a 2013-as Szent István Emlékév jegyében február 28-án, csütörtökön, 17 órakor a Hiemer-házban.

Fejér Megyei Hírlap

Csaknem két éve, 2011 áprilisában született meg a gondolat, hogy Sobor Antal három kiadott naplókötete után megjelenjen  a negyedik, már posztumusz kötet is, amely a  2007 és  2010 közötti jegyzeteket tartalmazza. A naplót, amely Fehérvár kulturális és szellemi életének lenyomata, február 28-án 17 órakor a Hiemer-ház báltermében mutatják be.

Az írásokban  megjelennek a  barátok, pályatársak és a város kulturális életének szereplői. A kiadványra jellemző a műfaji sokszínűség. A kötet bemutatóján köszöntőt mond Csurgai Horváth József, az Alba Civitas Történeti Alapítvány elnöke és  Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd  a kötet előszavát író Román Károly tanár beszél a kiadványról. A család nevében  Sobor Antalné és Hajdú Csaba, az író hagyatékának gondozója emlékezik.  Közreműködnek a Vasvári Pál Gimnázium kórusa és fuvolistái, és  az iskola tanulói  fel is olvasnak Sobor Antal naplójegyzeteiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!