Kultúra

2017.06.14. 12:43

Rönkfeszt, avagy egész héten faragás

Székesfehérvár - Rönkfeszt címmel Nemzetközi Faszobrász Szimpóziumot rendeznek június 19-e és 25-e között A Szabadművelődés Háza melletti területen.

dr. Szabó Zoltán

A résztvevők: ef Zámbó István  (Szentendre), Éltes barna (Erdély, Sepsiszentgyörgy), Harsay János (Zamárdi), Horváth János (Székesfehérvár), Kiss Dániel (Budapest), Matl Péter (Kárpátalja, Munkács), Miklós János (Úrhida). Naponta 10-től 18 óráig   az eszterga technikát mutatják be Kovács Gyuri és barátai.

A találkozó nyitóeseménye lesz Őri Tóth István: Impression című emlékkiállítása, amelyet június 19-én, 18 órakor Fülöp Gyula, a Szent István Király Múzeum címzetes igazgatója nyit meg.

Június 21-én, 20 órakor a Leonardo Jam  ad koncertet. Június 23-án, 18 órától  a Kákics Együttes hív táncházba,  a Méhkasaula pedig audiovizuális  programmal, fényfestéssel és zenével rukkol elő.  Június 24-én, 10 órától   Mindent a fáról címmel  családi játékligetbe és kézműves foglalkozásra invitál  a Tulipiros Játékműhely. Kocsis Balázs és barátai  látványfaragást mutatnak be, és megtekinthetők    a rönkfesztiválon készült szobrok.

Kosztics László: A bölcsesség fája című kiállítását 18 órakor nyitják meg, az LGT  Emlékzenekar pedig 20.30-kor lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!