Kultúra

2017.06.29. 17:25

Retrónap sisakkal, "vattacukordával"

A színpadról táncdalok és örökzöldek szóltak, de már érkezett a bajnok testvérpár a szkander asztallal, zúgott a három Volga, indult a hordó-vonat, kíváncsiskodókkal telt a régiséggyűjtők sátra.

V. Varga József

Juhász László, a Sárosdi Bikák (erős emberek) atyamestere, a képviselő-testület kulturális bizottságának civil képviselője kiváló retrónapot álmodott és hozott tető alá. Egymást követték a színes, látványos programok, ezt a dömpinget akár három napra is szét lehetett volna osztani.

A veterán autók és motorok a faluban parádéztak, majd benépesült a lovaspálya, a retrónap résztvevőit Dunkl Gergely polgármester köszöntötte. Nyitott a bolhapiac, gyerekprogramok sorjáztak, a színpadon hastáncosok és modern táncosok bűvöltek, jó ebédhez szólt a nóta.

A helybéli Imre Ferenc "vattacukordája" nagy népszerűségnek örvendett az aprónép körében. Feri maga készítette a pörgő-forgó masinát, és segítőivel alig győzte a zsibongó siserehad ragacsos édességre vágyó, újra és újra fellángoló rohamát.

Varga Zoltán nyugalmazott tűzoltó alezredes és társai Sárbogárdról hozták el Sárosdra a muzeális szerkocsit és az egyéb ritkaságokat, különlegességeket.

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet sátrában egy korhű pártirodát is berendeztek. A kiállítás a történelem jobb megismerését hivatott szolgálni, azáltal, hogy a tárgyakkal, dokumentumokkal kézzelfoghatóvá teszi a múltat - jegyezte meg Ujfalusi Pál, az egyesület elnöke. Természetesen elhatárolódva minden szélsőséges irányzattól, ideológiától - tette hozzá.

Támadás a király ellen! A sakkbajnokság az árnyas fák alatt zajlott. Igazi kuriózumnak számított az ólomkatona-öntés, a rodeó bika és a tátika, a karaoke magyar őse. Kitelepült a honvédség és a határőrség, este az Effekt együttes zúzott ( Szóljon a rock! ), majd retró diszkó andalított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!