Kultúra

2014.10.13. 13:50

Pelikán Pixel benn és kinn

Székesfehérvár - Pelikán Pixel címmel rendeznek elektrográfia tárlatot a Pelikán Galériában. A kiállítást október 17-én, 18 órakor Haász Ágnes, a Magyar Eletrogriai Társaság elnöke nyitja meg.

dr. Szabó Zoltán

A Székesfehérvári Művészek Társasága 2013 őszén megtartott közgyűlésén vetődött fel az a gondolat, hogy a társaság népes tagsága közül alkalmanként egy-egy szűkebb kör akár egy-egy műfaj képviselői jelentkezzenek önálló tárlattal. Az egyesület tagsága hamar rá is talált egy olyan (viszonylag új) műfajra, melyben többen dolgoznak akár országos egyesület (Magyar Elektrográfiai Társaság) tagjaként is , és megismertetéséért érdemes tenni. A művészek olyan műfajt választottak, amely remélhetően új színt hoz a város amúgy is izgalmas kortárs képzőművészeti életébe.

Hegedűs 2 László A jövő a jelenre hullva hull a múltba című alkotása a műfaj jellegzetes darabja (Fotó: Székesfehérvári Művészek Társasága)

A Pelikán Galéria 2014-es kiállítási tervébe októberi nyitással szerepel a tárlat, melynek találó címe is lett: Pelikán Pixel. A tárlat kurátori teendőit Koppány Attila festőművész vállalta. A kilenc alkotóból (Büki Zsuzsanna, Ecsedi Mária, Hegedűs 2 László, Pálné Hencz Teréz, Jónás Attila, Koppány Attila, Péter Ágnes, Paczona Márta, Végvári Beatrix) vállalták, hogy az elektrográfia technikában gondolkozva jelentkeznek új munkákkal.

Hogy az alkotóknak több lehetőséget biztosítsanak új munkák létrehozására, elmélyült alkotómunkára, 2014. augusztus 11 24-ig e műfajban szerveztük meg a 2. Székesfehérvári Művésztelepet a Szabadművelődés Házában. A Pelikán kiállítótermén kívül szabadban, a Városház téren felállított paravánokon is láthatók majd a Pelikán Pixel alkotóinak munkái 2014. október 17 november 21-ig. a rendezők benne, hogy a tárlattal a befogadói élményen túl hozzájárulunk a számítógép aktív, kreatív használatának ösztönzéséhez is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!