Kultúra

2009.09.09. 02:28

Ötszázezer watt dübörgés!

Székesfehérvár - Félmilló wattnyi hangtechnika dübörög majd a Fezen hat színpadán, s a hangulatot a mintegy másfél millió watt fénykavalkád is fokozza holnaptól.

Győrffy Árpád

Ki-be járnak a kamionok a Fehérvári zenei napok hetvenezer négyzetméteres területén a Sóstó Ipari Parkban: a kaviccsal borított területen néhány napja még semmi nem látszott, most viszont egymással párhuzamosan épülnek a nagy sörsátrak és a külső színpadok, s hamarosan már a mintegy ötszázezer wattnyi hangtechnika is a helyére kerül - árulja el érdeklődésünkre Kovács Antal, a fesztivál főszervezője, akit az elmúlt hetekben törött lába némileg hátráltatott, ám mivel nemrég megkapta a járógipszet, így bízvást ígérheti, hogy mindhárom nap ott lesz a rendezvényen. Ami a további technikai részleteket illeti, fényárban és látványban sem lesz hiány, hiszen a hat színpadon összesen másfélmillió wattnyi fénytechnika gondoskodik a hangulatról.

Visszatérve a félmillió wattos hangteljesítményhez, a szervezők azért minden környékbelit megnyugtatnak, hogy a nagyszínpad koncertjei mindennap véget érnek legkésőbb fél egyig, s ezt követően már csak a fedett színpadokon lesznek koncertek. (Persze ezek akár éjjeli kettőig is eltarthatnak.) Ami pedig a csütörtöki napot illeti, a Fezen kapuit holnap délután kettőkor nyitják, hogy aki sátorral érkezik, annak is legyen ideje bevackolnia magát, s megismerkedni a tereppel, hol vannak a kocsmák, éttermek, no meg a zuhanyzók, vécék és az elsősegélyhely. Aki kocsival érkezik, annak egy ötszáz férőhelyes, napidíjas parkoló áll rendelkezésére, a félóránként közlekedő Fezen-buszokra pedig száz forintért lehet felszállni.

Áttérve a kínálatra , igen erősnek ígérkezik a csütörtöki nyitónap, hiszen csak a nagyszínpadon olyan zenekarokkal kell majd megbirkóznunk , mint a Quimby, amit 11 óra felé a huszadik születésnapját ünneplő Tankcsapda követ. Jó koncertnek ígérkezik csütörtökön a Red Hot Chilli Peppers tribute zenekara, az Erős Pista, akiket aztán a Bikini, majd Deák Billék követnek. Kicsit kilóg a bandák sorából a nemrég újra összeállt Első Emelet, ám igazi kuriózumról van szó, hiszen ez a zenekar nem szokott fesztiválfellépést vállalni, s bizony nagyon sok rajongójuk van még mindig! A tematikus színpadon első nap a ska-reggae irányzaté a főszerep, majd a hip-hop következik, szombaton pedig jön a pop nap!

A Fezenen azonban nemcsak tombolni, hörögni, sörözni lehet, hanem minőségi humort is hallgathatunk, mindhárom nap fellépnek a stand-up comedy legjobb hazai képviselői. A sort csütörtökön Badár Sándor nyitja, pénteken Hadházy László áll ki, szombaton pedig Kőhalmi Zoltán szórakoztatja a népet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!