Könyvtári program

2018.02.23. 15:30

Olvassunk egymásnak Bicskén!

Idén immár 19. alkalommal rendezi meg Bicskén a hagyományos, olvasást népszerűsítő programot a városi könyvtár.

Borsányi Bea

A szervezők ezúttal is várják azoknak a lelkes iskolásoknak, akár iskolás csoportoknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a felolvasásban.

A cél nemcsak az olvasás népszerűsítése, de annak bizonyítása is, hogy van idő az iskola falain kívül is erre az igen hasznos és szórakoztató időtöltésre, az irodalomra. A rendezvény ugyanakkor remek alkalom arra is, hogy a felolvasók kipróbálhassák, milyen közönség előtt, fennhangon előadni. A könyvtár, mint minden évben, az idén is ad a felolvasásra ajánlatokat olyan gyermek- és ifjúsági szerzőkre vonatkozóan, akiknek 2018-ban valamilyen évfordulójuk van.

Ebben az évben javasolják Bálint Ágnest, Janikovszky Évát, Mándy Ivánt, Wass Albertet, Varga Katalint, Arany Lászlót, Karinthy Frigyest, Molnár Ferencet, Verne Gyulát és Nagy Katalint. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag ezen szerzők munkái közül lehet felolvasni.

Fontos kérés a könyvtár részéről, hogy az egyéni felolvasások ne tartsanak két percnél tovább, illetve hogy a 10-15 fős csoportok felolvasása is összesen 20 percig tartson. A kitöltött jelentkezési lapot, amely letölthető a könyvtár honlapjáról, február 27-én délig kell eljuttatni a városi könyvtárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában