Kultúra

2017.04.10. 10:42

Nyuszióriás lett az utcasarkon Kápolnásnyéken

Különös állatfigura, - a Szent Mihály napi több emeletes mackó után, most - egy hatalmas nyuszifej várja a gyermekeket, Kápolnásnyéken, a Fő utca és Vörösmarty utca sarkán.

E. Várkonyi Péter

A község vezetése hagyományt szeretne teremteni az alkalmankénti óriás figurák megépítésével – tájékoztatott  Istvanovits Renáta, aki a község kulturális bizottságának tagja is. Az ő ötlete alapján építették meg a szalma nyuszit. Reichenbach Tibor és Farkas Károly több órán keresztül építette a csaknem négy méter magas nyuszifülest, három kis bálából. Az idegenforgalmi látványosságnak is beillő szobrot elsősorban a gyermekek örömére építették, de természetesen a felnőttek sem maradhatnak ki a csodából. A nyuszi mögött a későbbiekben, még húsvét előtt egy „tojásfát” is „ültetnek, hogy arra a gyermekek a színes tojásokat felaggathassák. A körforgalomban is lesz egy hasonló tojásfa, ahol az úton lévőket köszöntik ezzel a kedvességgel. A hétvégén, vasárnap, a játszótérre invitálják a gyermekes szülőket a kis nebulókkal, ahol tojásvadászaton vehetnek részt.

Szilágyi Nagy Sándor, Juli kislányával és Mandula feleségével örült a nyuszi óriásnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!