Kultúra

2017.04.02. 15:05

A Mesterségek Háza is csatlakozott az országos mozgalomhoz

Nyitott műhelyek várták az érdeklődőket hétvégén.

Gábor Gina

A székesfehérvári Rác utcai Kézművesek Háza és Fejér Megyei Művelődési Központhoz tartozó, szintén Rác utcai Mesterségek Háza is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelynek keretében a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák a hét végén nyitva tartottak.

A Kézművesek Házában Bodáné Fenyves Zsuzsa segített az apró textilfigurák készítésében
Fotó: Molnár Artúr

Megismertették a látogatókat a különféle kézműves mesterségek alapfogásaival. A Kézművesek Házában szombaton találkoztunk olyan érdeklődővel aki "csak" ámulva, figyelte, hogyan készül a vert csipke, vagy a szőttes, de akadtak családok, akik boldogan bekapcsolódtak a textiljátékok készítésbe is.

A Mesterségek Házában, szombaton és vasárnap is folyamatosan váltották egymást a kézművesek, és foglalkozásokat tartottak. Ottjártunkkor csuhéból apró hímestojás tartót lehetett készíteni Bárány Mara segítségével, Tolvaj Csaba irányításával pedig vesszőből készülhetett csörgő vagy tavaszi ajtókoszorú, A Mesterségek Háza udvarán már javában nyílik az ibolya: ezért a látogatókat stílszerűen ibolyaszörppel is kínálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!