Napvirág, Cserregő, Ködmön és Csobolyó

2018.06.04. 19:24

Népzenei minősítőt tartottak Nagylókon

A Fejér Megyei Művelődési Központ és a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület országos és térségi népzenei minősítőjén népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták mutatkoztak be a Nagylóki Közösségi Ház színpadán.

V. Varga József

Aranypáva minősítést érdemelt a Nagylóki Népdalkör és a Csobolyó citerazenekar. A dalkör és a zenekar vezetője Nagy Imola (j3) Fotó: Varró János

A hagyományápolásnak és a közösségteremtésnek a faluban működő lelkes együttesek a mozgatórugói, rendszeresek náluk a népzenei műsorok, a minősítők, a versenyek, a továbbképzések – mondta köszöntőjében Tóth József polgármester.

A szakmai zsűri tagjai: Varró János népzenész (b), Vakler Anna és Zsikó Zoltán
népdalénekes
Fotó: Majorné Kati

A szakmai zsűri, Vakler Anna és Zsikó Zoltán népdalénekes, valamint Varró János népzenész egyaránt méltatta az együttesek, a szólisták és a felkészítők munkáját. A napot a fehérvári Tilinkó zenekar zárta, a résztvevők együtt énekeltek a muzsikusokkal.

Aranypáva minősítést vehetett át a seregélyesi Élő Ősz Nyugdíjasklub és a
Ködmön citerazenekar
Fotó: Varró János

Az eredményekről Major Lászlóné Kati művelődésszervező számolt be. Arany páva minősítést kapott: a seregélyesi Élő Ősz Nyugdíjasklub és a Ködmön citerazenekar (vezető Nagy Imola); a Nagylóki Népdalkör és a Csobolyó zenekar (Nagy Imola). Országos aranyat: Kovács Imre szólista (Pécsely); az érdi Bukovinai Székely Népdalkör (Kóka Rozália).

Az abai Napvirág Dalkör térségi kiváló címet kapott a minősítőn. Vezetőjük
Szecsődi Rita (b2)
Fotó: Varró János

Térségi kiválót: a fehérvári Cserregő Énekegyüttes és a Ködmön (Nagy Imola); a büki Keltike együttes (Pintér Anikó); az abai Napvirág Dalkör (Szecsődi Rita); a tormásligeti Kekeri citeraegyüttes (Pintér Anikó és Hujber Ferenc). Térségi dicséretest: a fehérvári Csivitkék (Nagy Imola).

Aranypáva minősítést érdemelt a Nagylóki Népdalkör és a Csobolyó
citerazenekar. A dalkör és a zenekar vezetője Nagy Imola (j3)
Fotó: Varró János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában