Kultúra

2010.04.25. 16:18

Néptáncosok randevúja a könyvtárnál

Mezőszilas - Vastapsot érdemelt az enyingi kistérségi táncegyüttes ördöngös füzesi tánca és a szlovákiai vendégek csallóközi tánca. Libbentek a szoknyák, dobbantak a lábak.

V. Varga József

A Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület hagyományos néptánctalálkozója a könyvtár szabadtéri színpadán hívogatta szombaton délután a nagyérdeműt. A programban fellépett a nyárádmagyarosi Bekecs Egyesület (Erdély), a dunaszerdahelyi Csallóközi néptáncegyüttes (Szlovákia), a Batthyány kistérségi táncegyüttes (Enying), a mezőszentgyörgyi Nefelejcs és Szentgyörgy néptáncos formáció, valamint a mezőszilasi Szilas gyermekcsoport és az ifjúsági egyesület Balhás csoportja.

A vidám forgatagban rábaközi, bukovinai, mezőföldi, délalföldi és székely táncok követték egymást, a rendezvényt a Nemzeti Civil Alap támogatta.

A dunaszerdahelyiek alapiskolásokból és középiskolásokból verbuválódott csapata a városi művelődési központ együttese - tudtuk meg a csoport vezetőjétől, a nagybajuszú Brandl Ferenctől. A művészeti vezető s egyben koreográfus a formáció "mindenesének" mondta magát.

A szlovákiai vendégek moldvai, mátyusföldi, lőrincrévei és csallóközi táncokat mutattak be nagy sikerrel a néptáncos randevún.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!