Kultúra

2014.04.27. 14:05

A hetedik gasztronómiai és kulturális majális

Nyolc testvérváros találkozóját rendezik meg április 30. és május 4. között Agárdon. Lesz megyei díjugrató verseny nemzetközi petanque verseny, avatások.

Kovalcsik Katalin

Sokszínű és érdekes programmal várja a hét közepétől az érdeklődőket Gárdony nyolc testvérvárosának képviselőit, és azokat, akik a VII: Velencei–tavi hal, vad, bor és pálinkafesztivál eseményeinek szeretnének részesei lenni.

Az uniós csatlakozás tizedik évfordulóján a Velencei–tó partján megye lovas díjugrató versenyt rendeznek, a rönkvár mellett felavatják a játszóteret. Dinnyésre az ország húsz településéről érkeznek kemencebarátok, ahol együtt lesznek részesei a kemence fedés avató ceremóniának. A színpadi produkciók mellett a dinnyési Fertőn a természet várja a látogatókat, lesz madármegfigyelés, a fesztiválközpontbana solymászok mutatkoznak be, de autóbuszos kirándulást is tehetnek a tó kulturális értékeire kíváncsi fesztiválózók.

A dinnyési hagyományőrző központ rendezvényein sok vendég megfordul, akik vissza is térnek (Fotó: FMH–aRHÍV)

Az étel, ital, a tánc mellett számos szabadidős tevékenységbe belekóstolhatnak a vendégek. Ahogy ilyenkor már hagyomány a dinnyési központban, az ország minden részéből érkeznek kézművesek, lesz lepényes, kalácsos, fazekas, akiknél akár az Anyák napi meglepetést is beszerezhetik a gyerekek, a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!