összhang

2019.05.11. 18:02

Nemzetközi komolyzenei díjat nyert Várjon Dénes

A zongoraművész Es war einmal című lemeze kamara zenei kategóriában nyerte el a világ vezető független hanglemezszakmai díját.

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

Az International Classical Music Award (IMCA) 17 ország szakértőiből álló zsűrije 316 felvételt 16 kategóriában jelölt a díjra.

A díjat Várjon Dénes egy tavaly megjelent CD-ért kapta, amelyen a brácsás Tabea Zimmermann és a klarinétos Jörg Widmann partnereként Schumann és Widmann műveket szólaltat meg.

Várjon Dénest legközelebb május 25-én és 26-án hallhatja a magyar közönség a Zeneakadémián annak a hat koncertből álló sorozatnak utolsó hangversenyein, amelyen a zongoraművész eljátssza Schumann összes zongorás kamarazenei darabját. A koncerteken Várjon Dénes partnereként fellép a szintén díjazott Tabea Zimmermann és Jörg Widmann is.

Borítókép: A magyar zeneművészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Várjon Dénes Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Budapesten, a Concerto Zeneházban 2018. december 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában