Kultúra

2017.01.28. 20:10

Nehezebb, ha angolul énekelsz!

A Cloud 9+ első dala egy nap alatt elérte a tízezres megtekintést a népszerű videómegosztó oldalon. Röviden így indult a csapat közös útja 2013-ban, a többi már történelem. A banda két tagja, Szivák Zsolt és Koller Márk mesélt az eddig megtett útjukról.

Laci Patrícia

A zeneiparban nehéz érvényesülni, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen, erre élő példa a Cloud 9+ együttes, amely a kezdetek kezdetén csak pár embernek zenélt, mára pedig az ország egyik népszerű fesztiválzenekarának számít a fiatalok körében. A tavalyi Fezen fesztiválon például telt házas show-t csináltak. A csapat két tagja, Szivák Zsolt énekes és Koller Márk dobos ellátogatott a napokban a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusára, ahol a pályafutásukról meséltek.

A csapat eleinte Zsolt nélkül működött, egy énekesnővel, de a fiúk keményebb zenét szerettek volna játszani, így hamar megváltak a lánytól, majd csatlakozott hozzájuk a jelenlegi énekes, akivel legelső, 2013-ban kiadott daluk, a Supernova egy nap alatt tízezres megtekintést ért el a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Ezek után nem volt kérdés, hogy a közös munkát folytatni kell. Igaz, a szakmában a hirtelen jött siker miatt a csapat tagjaira ráragasztották az egyslágeres előadó bélyeget, de hamar bebizonyították ennek ellenkezőjét. Bár azt kiemelték, Magyarországon nekik nehezebb érvényesülni, ugyanis angol nyelven írják a dalszövegeket, emiatt pluszmunkát igényel, hogy tudatosítsák az emberekben: ők bizony magyarok.

A Cloud 9+ énekese, Szivák Zsolt (balra) és dobosa, Koller Márk szerint a koncertek alatt fontos kommunikálni a közönséggel

A fiúk a színfalak mögé is bepillantást engedtek. Azért, hogy minden koncert tökéletes élményt nyújtson, egy kisebb stábot alkalmaznak, például van saját hangmérnökük, fénytechnikusuk. A zenészek úgy gondolják, a fellépések alatt fontos tartani a kapcsolatot a közönséggel. Zsolt szerint egy frontembernek akár évekbe is telhet, amire megtanulja, hogyan szólaljon meg két dal között a színpadon. A fiatalemberek észrevették, a felgyorsult világban nehezebb lekötni az emberek figyelmét a zenei eseményeken, ezért ők gyakran egy perc erejéig lejátsszák más előadók világslágereit is, ám a részleteket a saját stílusukban tálalják. A sok koncertezés a mindennapi rutint is átírta: hiába nincs fellépés, hajnali 3-4 óráig képtelenek elaludni, amolyan éjjeli baglyok lettek .

A Cloud 9+ tagjainak a hobbijuk a munkájuk, ám olykor nekik is kell némi motiváció a haladáshoz, ezek közé tartozik egy felemelő koncert vagy egy rajongó, aki felismeri őket az utcán. Bár egy előadó számára ezek mindennapos dolgok lehetnek, mégis: a visszajelzések tartják az együttesben azt a hitet, hogy megéri zenésznek lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!