Kultúra

2017.07.07. 19:40

Mozart pörkölttel - Az évadzáró ülés után hangszert ragadtak a tóparton a szimfonikusok

Mint egy festményen: hosszú, fehér abroszos asztaloknál jókedvű társaság falatozik, néhányan mellettük kamaramuzsikálnak.

Kocsis Noémi

Ilyesmi látvány még nem volt a csónakázótónál, de talán lesz még - jó lenne. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjai ülnek két hosszú asztalnál és jókedvűen pörköltet falatoznak bográcsból, utána pedig rétest esznek. Kell is a muzsikusnak az erő, hiszen délelőtt zajlott le az évad utolsó zenekari gyűlése, ilyenkor kicsit szabadabb a zenész lelke is. (Fizikailag más a helyzet, hiszen számos komolyzenei esemény lesz még a városban a következő hetekben is.) Mint ifj. Major István zenekarigazgató elmondta, a közös ebéddel kollégáinak szeretett volna kedvezni, az utána a helyszínen, a csónakázótó partján adott koncerttel pedig az arra járóknak. Mozart madárcsicsergős vonósnégyesei valóban remekül illettek a kora délutánhoz, a környéken szemlélődők szívesen andalodtak el rajta. Folytatásért kiáltó ötlet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!