Kultúra

2009.07.03. 02:28

Mindenkihez szól a Flippers

Székesfehérvár - Nagylemezt készíteni nem könnyű, de nem is lehetetlen. A The Flippers nevű fehérvári együttesnek ez most sikerült először - remélik, hogy nem utoljára.

Lovász Lilla

- Totál lokálpatrióták vagyunk. Ez a Székesfehérvár című dalunkból is kiderül: szeretjük ezt a várost, jó itt élni - mondja Bérces Viktor, a zenekar énekese és billentyűse. S bár nincsenek egyedül a fehérvári együttesek között, akik városukról dalt írtak, úgy tűnik, az övék egész jól befutott: sikerült kiadni első nagylemezüket. A CD-n - amely hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban is - a már említett mellett még kilenc jó kis bulizene van.

- A címadó dal például a Miss 60, amit egy álmom inspirált. Az álombeli hölgy látható a lemezborítón, s a számból kiderülnek a részletek...

Viktor szerint nem könnyű a Megasztárhoz hasonló bulvár háttér nélkül kiadatni, s a boltokba juttatni egy albumot, ám nem is lehetetlen: kitartás és jókora csapatmunka kell hozzá, akkor sikerülhet. Megélni persze így is nehéz egyetlen zenekarból.

- Korábban mindnyájan különböző együttesekben léptünk fel, például Komár Laci vagy Tóth Vera mellett. S mivel közülünk mindenkinek más és más a stílusa, nem egyféle zenét játszunk. A rock roll, a jazz, a blues, a pop és a rock is szerepel a repertoáron, amivel a közönség felé könnyebben tudunk nyitni, hiszen mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A lemez e felfogásban készült: könnyed stílusú, nem azoknak való, akik kedvelik az elvont dallamokat, amelyek mellé leginkább egy magányos esős délután és egy süppedős bőrfotel illik. A The Flippers dalai bulizásra születtek, ez egyértelmű, ha valaki végighallgatja a CD-t.

- Sokan azt gondolják, mi sem egyszerűbb, mint népszerű dalokat kreálni. Ez nem így van. Talán egy jazz-zenénél is nehezebb olyan szöveget írni, amelynek van mondanivalója, ugyanakkor könnyen megjegyezhető, énekelhető. Pedig mi éppen ezt szeretnénk: nem zeneileg túlkomplikált produktumokkal akarunk a közönség elé állni, hanem olyan dalokkal, amelyek a laikusok számára is érthetőek. Hiszen a dal az, ami örökké tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!