Kultúra

2017.09.01. 12:52

Meteorit a Velencei-tónál

GÁRDONY - Martin Henrik szobrászművész Meteorit című alkotásának avató ünnepségét tartották pénteken délelőtt a Holdfény sétányon.

S. Töttő Rita

Szerencsére nem egy valódi meteorit, hanem a siófoki Martin Henrik szobrászművész autonóm alkotása kapott helyet pénteken délelőtt a gárdonyi Holdfény sétányon, ahol a közeljövőben egyébként is komolyabb fejlesztéseket terveznek. A Meteorit című műalkotás remélhetőleg sokakat ösztönöz majd arra, hogy eltűnődjenek azon, vajon milyen kapcsolatunk van nekünk a világűrrel – mondta el avatóbeszédében Tóth István, Gárdony polgármestere

A gárdonyi Holdfény sétányon korzózó, kerékpározó emberek péntek óta találkozhatnak az új alkotással:

– Az a meglátásom, ha egy műalkotás megtalálja a helyét, akkor egy idő után az emberek számára a közeg természetes részévé válik. Remélem, a Meteorittal is így lesz – árulta el a festészettel és szobrászattal egyaránt foglalkozó szobrászművész a Fejér Megyei Hírlapnak. Tóth István polgármester  üdvözölte az alkotást, s tekintve, hogy földrajztanárként is tekint a témára, kiemelte: jókor érkezett a városba ez a mű, ugyanis nemrég a valóságban is megcsodálhattuk az augusztusi meteorok hullását az égen. – Meteorittá akkor válik, ha becsapódik. De reméljük, erre sosem kerül sor – emelte ki a polgármester, ahogy azt is: amíg az elkövetkezendő két évben megkezdődnek a fejlesztések a környéken, addig is hasonló díszítőelemekkel kell szépíteni a környezetet. Kontur András szobrászművész nagy jelentőségűnek nevezte e kortárs, autonóm alkotást, hozzátéve: nagy szükség van a hasonló, nem feltétlenül a környezethez kapcsolódó művekre is. Fövenyi Máté zeneművész gitárjátékával tette teljessé a Velencei-tavi avató ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!