Ki-mit-tud

2018.02.26. 09:30

Mesteri alkotásokat állítottak ki a Szabadművelődés Házában

Negyvennégy alkotó közel százhúsz munkával pályázott a XXV. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? kiállítására, melynek megnyitóját vasárnap délelőtt tartották.

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

Nagyszüleink hímzett terítői, porcelánszobrok, hangulatos festmények és számos egyéb értékes és kreatív alkotás látható A Szabadművelődés Háza idei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályázatának kiállításán. Nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek, derült ki vasárnap délelőtt a megnyitón.

Baboth Dóra néprajzkutató és Schrenk Rita Anna képzőművész a huszonötödik alkalommal megrendezett tárlat ünnepélyes díjátadóján elmondta: a kreativitás, amely az idő múlásával egyre kevésbé jellemzi az embert, ezekben a munkákban mégis szívmelengetően köszön vissza. Magas, szinte mesteri szintű művészeti alkotásokat készítettek az alkotók, hangzott még el.

A pályamunkák közül azonban idén is kitűnt egy olyan csoport, amelynek remélhetőleg jövőre saját kategóriát állíthatnak: a hobbialkotások ugyanis nem sorolhatók sem a képző-, sem az ipar- vagy a népművészeti csoportba, „trendibb”, modernebb vonulatot képviselnek. Viszont értékes, kreatív alkotások, hangsúlyozta Kiss Dorottya, a ház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában