kultúrmorzsa

2019.12.02. 07:15

Megyei és kortárs – Tárlat nyílt a Halász-kastélyban

Reprezentatív válogatás nyílt szombaton este a kápolnásnyéki Halász-kastélyban Fejér megyei kortárs alkotók műveiből.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tárlat szubjektív és folytatásra érdemes – fogalmazott megnyitóbeszédében L. Simon László országgyűlési képviselő. A március 22-ig látogatható kiállítás ezúttal Hegedűs 2 László, Nagy Benedek, Ujházi Péter, Péter Ágnes és Szegedi Csaba alkotásaiból merít.

Ez az első olyan kiállítás az immáron kulturális központtá avanzsált, három éve megújult Halász-kastélyban, amely önállóan, Fejér megye kortárs művészetének egy izgalmas szeletére fókuszál.

Kortárs Fejér megyei képzőművészek alkotásai költöztek most a
kápolnásnyéki Halász-kastélyba Fotó: Nagy Norbert

– A Halász-kastély elmúlt három évében arra törekedtünk, hogy mind a Velencei-tó környékieket, mind a székesfehérváriakat és a Budapest környékieket ide vonzzuk, sok-sok eseménnyel, elsősorban klasszikus képzőművészeti tárlatokkal, koncertekkel és táncos előadásokkal. Korábban is voltak kísérletek, amikor a kortárs művészet kitöltötte a kiállítótereket, de inkább színesítették és gazdagították az aktuális klasszikus kiállítás anyagát. Ilyen volt Szűcs László szobrászművész kisplasztikáinak kamaratárlata vagy a szolnoki művésztelep kiállítása.

 

De abban az értelemben, hogy rámutassunk szűkebb hazánk kortárs képzőművészeti értékeire, ez az első nagy feladatvállalása a kastélynak – fogalmazott L. Simon László országgyűlési képviselő a megnyitón. Ujházi Péter háromdimenziós táblafestményei, Hegedűs 2 László digitális alkotásai és Nagy Benedek plasztikái mellett két jelentős Velencei-tavi alkotó is bemutatkozott – akiknek munkássága szintén túlmutat a megye dimenzióin: Péter Ágnes és Szegedi Csaba szintén külön termet kapott a tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában