Kultúra

2011.02.08. 11:51

Médiatörvény - A tüntetések szervezője sajnálatosnak tartja Bakács tettét

A médiatörvény ellen szervezett demonstrációk főszervezője sajnálja, hogy Bakács Tibort, a rendezvények moderátorát szalámilopáson érték, mert ez támadási lehetőséget ad mindazoknak, akik nem értenek egyet céljukkal.

MTI

Fölkel Róbert az MTI-nek elmondta: a következő, március 15-re tervezett sajtószabadság-tüntetésen nem Bakács lesz a műsorvezető, de hozzátette, egyébként sem ő lett volna, szeretnék váltogatni a színpadra állókat. Bakács Tibort, a médiatörvény elleni tüntetések egyik szószólóját péntek este kapták lopáson az egyik budakeszi áruházban. Az újságíró az esetről beszámoló Blikknek elismerte, hogy egy rúd téliszalámival fizetés nélkül sétált ki az üzletből. Azt mondta: éhes volt, és nem volt pénze ennivalóra.
 A Klubrádió hétfőn úgy döntött, hogy Bakács Tibor műsorát legalább egy hónapig szünetelteti. Véleményük szerint Bakács tettével megsértette hallgatóit és a Klubrádiót is.
Fölkel Róbert az MTI-nek kedden elmondta: a sajtószabadság-tüntetések szervezőinek ennél sokkal fontosabb kérdésekkel kell foglalkozniuk, a történteket azonban nagyon szerencsétlen botlásnak tartja, mert az esetre "ráugorhatnak" mindazok, akik fogást keresnek a civil megmozduláson. Mint mondta, ezt jelzik a Facebookon érkező otromba támadások is.
A közösségi oldalon a szólásszabadság-tüntetéseket szervező csoportnak már több mint 81 ezer tagja van. A médiatörvény ellen szervezett két januári demonstráción egyaránt több ezren vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!