Kultúra

2014.08.08. 06:40

Mayer Erzsébet sajátos térjátéka Polgárdiban

Polgárdi - Az erdő fái kiemelkednek a síkból, a vászon, papír, textil és festék sajátos térjátékra invitál. A művész, a Polgárdiban élő Mayer Erzsébet hív különös játékra bennünket.

V. Varga József

Mester és tanítványa címmel nyitották meg Simon M. Veronika és Mayer Erzsébet közös festménykiállítását a régi tűzoltószertárnál. Köszöntőt mondott Nyikos László polgármester, a kiállítókat Enyedi Béla író mutatta be.  Közreműködött: Németh Laura versmondó (Erzsébet unokája), Stancsics Erzsébet költő és Szántai Sándor író.

Tájak, virágok, épületek tűnnek fel Mayer Erzsébet képein, a szívéhez az olaj és az akril áll a legközelebb, de szívesen alkalmazza a villódzás festőkéssel technikát is. Portréfestés kurzusra készül.

Mayer Erzsébet Polgárdiban alkot. Fehérváron is láthatók képei (Fotó: V. Varga József)

A Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas festőművész, Simon M. Veronika több mint hatszáz kiállításával magyar rekorder. A festészetet SMV (Special Method Version) módszerrel tanítja. Áhítat című festménye 90 százalékban fekete, ebből tűnik elő sejtelmesen a bájos kislány arca, haja, keze a visszafogott színek által.

A közös kiállítás augusztus 17-éig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!