Kultúra

2010.11.08. 17:10

Márton-napi mulatság, tánc,

Dinnyés, Székesfehérvár - Ezen a héten van Márton napja. Ebből az alkalomból mulatságra hívnak a dinnyési templomkertbe, és a fehérvári Táncházban is lesz vigasság.

Szabó Zoltán

A dinnyési   templomkert hagyományőrző  turisztikai központban   november 14-én, vasárnap 14 órakor  kezdődik a   program.    Mégpedig egy  komoly népfőiskolai előadással, a   vályog felhasználásának lehetőségeiről.  Némileg zajosabb látványosságot ígér 15 órától  a libafuttatás és a libaterelő verseny, majd 15.30 órától a  kacsaterelő kutyás bemutató.   Utána hirdetik ki a  Lúdas Matyi rajzverseny eredményét,  majd a bábosok bemutatják a Liba-galibát. A lampionos felvonulás  17 órakor indul, amelyet gyermek és  moldvai táncház, Márton-napi libavacsora követ. Zárásként Baboth Dóra  tréfás csángó történeteket  mond el.
Fehérváron, a Márton-napi Táncházban   november 13-án 18 órakor gyermekjátszó lesz,  19.30 órakor szepsi cigánytáncot tanítanak, 20.30-tól  pedig  kezdetét veszi az össznépi mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!