Fehérvár is csatlakozik

2018.02.21. 06:50

Maratoni felolvasás Wass Albert emlékére

Mára világméretű kezdeményezéssé nőtte ki magát a Wass Albert Maraton, amelyhez idén is csatlakozik a város.

Bokros Judit

Forrás: mti

Az 1908-as születésű erdélyi költő és író, Wass Albert tiszteletére 2003-ban rendeztek először maratoni felolvasást egy debreceni fiatalember ötlete nyomán. Ez a kezdeményezés azóta világméretűvé nőtte ki magát. Az idén tizenegyedik alkalommal meghirdetett felolvasómaratonhoz a fehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház is csatlakozik.

A programok február 23-án 18 órakor kezdődnek a Szent László teremben. Megemlékeznek Wass Albertről és a múlt héten elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatóról. Este hétkor esti mese kezdődik sárkeresztúri általános iskolások közreműködésével, akik Wass Alberttől adnak elő. A felolvasás 20 órától indul a Vörösmarty Társaságot képviselő Bakonyi Istvánnal, Bobory Zoltánnal és Lukácsy Józseffel. A felolvasás időtartama a késői órákban a jelentkezők számától függően alakul.

A program szombaton 8 órakor folytatódik, 9 órától Balajthy Ferenc költő tart diákmatinét Wass Albert személyének és verseinek bemutatásával, 10 órától pedig a Vörösmarty Mihály nevét viselő általános és középiskola diákjai működnek közre a műsorban.

A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanulói 18 órától kapcsolódnak a programhoz, az ünnepélyes zárás pedig 19 órakor kezdődik a Székely Himnusz közös eléneklésével.

A művelődési házban még várják a felolvasásra a jelentkezőket, akik Wass Albert művein kívül más írók szövegeit is előadhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában