Élmezőny

2019.09.27. 15:58

Magyar is került a világ 25 legjobb világzenei kiadója közé

A Fonó a 7. helyen szerepel a listán.

Taliándörögd, 2015. július 25. Lajkó Félix hegedûmûvész (a képen) és Reza Mortazavi iráni ütõhangszeres koncertje a 25. Mûvészetek Völgye összmûvészeti fesztiválon Taliándörögdön 2015. július 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói közé került a Fonó a World Music Expo (WOMEX) Top Label listáján.

A Fonó a 7. helyen került fel a világ 25 legjobbja közé a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot feldolgozó huszonötös listán egyedüliként képviselve a hazai és egyben a teljes kelet-közé-európai lemezpiacot.

Az első helyen a német Glitterbeat, a másodikon az angol ARC Music, a harmadik helyen pedig a francia Buda Musique szerepel – közölte a Fonó Budai Zeneház pénteken. A magyar kiadó 2016-ban a negyedik helyen szerepelt a listán.

A WOMEX Top Label a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik.

Két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik, az eredmény így mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a WOMEX Top label legjobbjai közé, akinek az adott évben több lemeze is szerepelt a toplistákon.

A Fonó által kiadott Boban Markovic MRAK című album két hónapon át vezette a WMCE listáját, Lajkó Félix és a Volosi lemeze is rendre az élvonalban végzett, ahogyan előkelő helyre került a Parno Graszt, a Cimbalom Brothers, a Babra, továbbá Vaszi Levente és Vrencsán Anita gyimesi albuma is – írja a közlemény.

Borítókép: Lajkó Félix hegedűművész (a képen) és Reza Mortazavi iráni ütőhangszeres koncertje a 25. Művészetek Völgye összművészeti fesztiválon Taliándörögdön 2015. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában