Kultúra

2009.06.30. 02:28

Magyar és görög zene, fúvósmuzsika és jazz

Székesfehérvár - Júliusban és augusztusban vasárnaponként ismét kamarakoncertek várják a látogatókat a Zichy liget árnyas fái alatt, a zenepavilonban. A programok szervezője ezúttal is a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár.

Gábor Gina

A szervezők azt szeretnék, ha a Zichy liget a nyári vasárnapokon afféle találkozóhellyé válna, ezért - bár a koncertek minden vasárnap este hat órakor kezdődnek - már öt órakor igyekeznek olyan hangulatot teremteni, ami a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a ligetbe csábítja. A koncertek előtt egy órával a füredi verklis, Horváth Zsolt muzsikál, de az Asolar zsonglőrcsoport és Pajti bohóc, a léggömbmágus is szórakoztatja majd a közönséget.

A zenei kínálat is sokszínű: arra törekednek, hogy sokféle ízlést szolgáljanak, ki-ki találjon magának a koncertek között kedvére valót. Magyar és görög muzsikát, fúvószenét, dél-amerikai népzenét, jazzt egyaránt hallhat a közönség.

A Gárdonyi művelődési ház programfüzete szerint most vasárnap, július 5-én 18 órakor az Acusticure Bluesgrass Band tradicionális country zenét játszik, akusztikus hangszerekkel, a koncertet pedig a Dream Dance Tánccsoport mazsorett-bemutatója követi ezzel a címmel: Tánckavalkád. Július 12-én Azok a szép napok... címmel klasszikus slágerek hangzanak el Papp György előadásában. Július 19-én a jazz rajongóit várják a zenepavilonhoz, mert Vörös Tamás és barátai lépnek fel. Őket a Dream Dance Tánc-csoport mazsorett-bemutatója követi, Magyar táncok címmel. Július 26-án a fúvósmuzsika kedvelőit várják, hiszen az Alte Kameraden szerepel. Augusztus 2-án dél-amerikai dallamokkal szórakoztatja a közönséget a Los Andinos Együttes, majd latin-mix következik, a Dream Dance Tánccsoport mazsorett-bemutatóján. Augusztus 9-én a neves szaxofonos, St. Martin ad koncertet, augusztus 23-án pedig a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar játsszik. Augusztus utolsó vasárnapján mediterrán muzsikával és tánccal is bűvölik a közönséget: a Pyrgos görög zenekar húzza majd a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!