2010.09.26. 07:05
Lecsó és paradicsom
Székesfehérváron a hatodik lecsófesztivált rendezték szombaton, Pákozdon pedig az egyik "hozzávalóját", a paradicsomot éltették.
Több mint 30 ezer ember szórakozott tegnap Székesfehérváron a hatodik lecsófesztiválon, a Fehérvári Vigasságok bemutatóin, valamint a sárkányhajó verseny futamain.
A lecsófesztiválon 361 csapat főzött, a legjobb magyaros ételt Szabó József társasága főzte, a koronát és a díjat Zsédely Zoltánné és Szegvári Gabriella vette át a zsűritől.
Még több kép a sárkányhajó versenyről és a lecsófesztiválról!
Pákozdon az idén rendeztek először paradicsom fesztivált. A valamikor híres pákozdi paradicsomból ugyan alig termett az idén, de a helyeik még emlékeznek arra, amikor a fehérvári piacra szekérszám hordták a helyi termelők a piros paradicsomokat.
A fesztiválon megkóstolhatták a résztvevők a krumpligmbócot paradicsom mártással, de volt napon szárított, fűszeres paradicsom is.