Kultúra

2010.09.26. 07:05

Lecsó és paradicsom

Székesfehérváron a hatodik lecsófesztivált rendezték szombaton, Pákozdon pedig az egyik "hozzávalóját", a paradicsomot éltették.

Kovalcsik Katalin

Több mint 30 ezer ember szórakozott tegnap Székesfehérváron a hatodik lecsófesztiválon, a Fehérvári Vigasságok bemutatóin, valamint a sárkányhajó verseny  futamain.

A lecsófesztiválon  361 csapat főzött, a legjobb magyaros ételt Szabó József társasága főzte, a koronát és a díjat Zsédely Zoltánné és Szegvári Gabriella vette át  a zsűritől.

Még több kép a sárkányhajó versenyről és a lecsófesztiválról!

Pákozdon az idén rendeztek először paradicsom fesztivált. A valamikor híres pákozdi paradicsomból ugyan alig termett az idén, de a helyeik még emlékeznek arra, amikor a fehérvári piacra szekérszám hordták a helyi termelők a piros paradicsomokat.

A fesztiválon megkóstolhatták a résztvevők a krumpligmbócot paradicsom mártással, de volt napon szárított, fűszeres paradicsom is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!