Kultúra

2009.08.18. 02:28

Latin muzsika, tánc a Cziráky-kastélyban

Lovasberény - A Szakmai Egyesület Műemlékeinkért elnevezésű szervezet latin zenei esttel, salsa táncbemutatóval és szakmai idegenvezetéssel várja a Cziráky-kastély látogatóit augusztus 23-án.

Gábor Gina

A program kapcsolódik az 1000 éves Fejér megyét ünneplő lovasberényi programsorozathoz, annak zárórendezvénye. A szervezők szeretnék megmutatni a látogatóknak a Cziráky-kastély szépségeit, a megmentésre méltó épület különleges adottságait. Augusztus 23-án 15 és 17 óra között várják a látogatókat, akiknek félóránként szakmai idegenvezetést tartanak a kastélyban. A latin zenei est 18 órakor kezdődik. Fellép a fiatal muzsikusokból álló Estrellas zenekar, amely spanyol, kubai és más közép-amerikai dalokat ad elő. A kétrészes műsor végén salsa bemutatót is tartanak a táncosok a közönség bevonásával.

A Cziráky-kastély vagyonkezelője a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, amelynek tíz munkatársa hozta létre 2007-ben a Szakmai Egyesület Műemlékeinkért nevű közhasznú szervezetet. A szervezet célja a hazai műemlékek védelme, megóvása, látogatottságuk növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!