Kultúra

2015.01.19. 19:00

László Zsolt Az év színésze

Székesfehérvár - Lezárult a szavazás, amelyen olvasóink dönthették el, ki legyen Az év színésze, ki kapja lapunk Aranyalma-díját. A győztes László Zsolt lett.

Szabó Zoltán

Tizenegyedik alkalommal kértük olvasóinkat, szavazzanak arról, hogy az elmúlt évad teljesítménye alapján szerintük ki volt Az év színésze, ki az érdemes arra, hogy megkapja lapunk Aranyalma-díját. Ez alkalommal is a Vörösmarty Színház négy színművészét jelöltük. Földes Esztert, Gáspár Sándort, László Zsoltot és Radnay Csillát. A viszonylag rövid idő ellenére szép számú szavazat érkezett, melyek 39 százalékát László Zsolt kapta, így ő lett a győztes. A további sorrend: Radnay Csilla (22,5 százalék), Gáspár Sándor (19,8 százalék), Földes Eszter (18,7 százalék).

László Zsolt (jobbra) és Krisztik Csaba a Félkegyelműben. Fotó: Molnár Artúr

A Jászai Mari-díjas László Zsolt a Vörösmarty Színház egyik nagy erőssége. A Mesterkurzusban ő játssza az érzékeny művészt, a zeneszerzőt, Sosztakovicsot. Nagy formátumú alakítást nyújt a Mihail Bulgakov remekművéből készült A Mester és Margaritában. Ő Woland, a varázsló és sátán. A Félkegyelműben a robusztus, őrülten szerelmes Rogozsin figurájában tűnik fel és ki, nagy színészi erővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!