Kultúra

2012.03.04. 13:47

Kreativitás és Életfa

Aba - Tizenegy helybéli amatőr festő tárlata „nyitotta meg” szombaton este az úgynevezett Kultúr Napját a közösségi házban.

Szabó Zoltán

A tárlat a ház aulájában látható,  míg az ünnepséget a színházteremben rendezték, ahol Kossa  Lajos polgármester emlékplaketteket és okleveleket adott át  a nagyközségért, a közösségért áldozatos munkát végzőknek. Kossa emlékeztetett rá, hogy nagyon nehéz időszakot élt túl a település, a költségvetést, gazdálkodást az összeomlás fenyegette. Sikerült legyűrni a sűlyos gondokat, megoldást találtak, és ez az abai „titoknak” is köszönhető, amely két pilléren nyugszik: a kreativitáson és az Életfán. (Utóbbi műalkotásként is létezik, Fehér Csaba ötvös alkotása.) 

Az abai kultúráért és közösségért díjat, emlékplakettet hatan kapták. Nagy István volt iskolaigazgató posztumusz, illetve Bujtás Csaba és Vadász Zoltán vállalkozók, Fehér Csaba ötvösművész, tanár, Szecsődi Rita énektanár és Gáspár Jánosné, az abai rendezvények áldozatos segítője. A polgármester oklevelekkel  köszönte meg az oktatási és egészségügyi intézmények, közösségek, magánszemélyek, a képviselő testület tevékeny közreműködését, munkáját abban, hogy sikerült konszolidálni a település helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!