Kultúra

2017.09.05. 10:45

Környékbeli fotósok állítottak ki a móri Lamberg-kastélyban

Tizenhét fotós válogatott alkotásaiból látható izgalmas kiállítás a Lamberg-kastélyban. A közös nevezőt a téma, a Móri borvidék jelenti.

B. Kiss László

A közkedvelt közösségi portálon, Geszler Anikó kezdeményezésére működik az az alkotóközösség, amelynek tagjai most a Lamberg-kastélyban látható csoportos tárlaton mutatkoznak be a nagyközönségnek is. Mint azt az egyik kiállítótól a megnyitón megtudtuk: a virtuális alkotóközösség tagjai havonta küldik el legújabb fotóikat a közösségi oldalra. Ezeket   eddig csupán egy helyi portálon lehetett időről, időre megtekinteni. Egészen mostanáig. A 17 alkotó tárlata a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál keretében nyílt meg a múlt hónapban a Lamberg-kastélyban. A kiállítás roppant gazdag: ahány fotós, annyi téma, és annyi látásmód.

Horváth Csaba ezen alkotása is látható a Lamberg-kastélyban

A kiállítók valamennyien Mór környékén élnek, és szívesen fotózzák lakóhelyüket, szűkebb pátriájukat. Fölvételeik  közös nevezőjét a Lamberg-kastélybeli tárlaton a kiállítás tematikája jelenti – Fotósok szemével a Móri borvidéken –,  ami egyébként eléggé nagy szabadságot ad a fényképezőgép mögött állók számára. Az alkotók között egyaránt van amatőr, azaz olyan, aki csak hobbyból fotózik, de olyan is, akinek a megélhetését jelenti a fényképezés. A tárlat nagy erénye, hogy pusztán a  kiállított képek alapján mindez nem lenne megállapítható. Végül a kiállítók névsora: Agárdi András (Pusztavám), Bata Lívia (Mór), Beszedics Szilvia (Mór),  Pálffy István (Mór),  Vécsei László (Csákberény), Gannai Krisztina (Iszkaszentgyörgy), Horváth Csaba (Mór), Hrubos Zsolt (Mór), Kiszely István (Csókakő), Möllmann Eszter (Mór), Róth Hajnalka (Csákberény),Rozsnyai Attila (Csókakő), Rozsnyai Dominik (Csókakő), Skobrák András (Mór), Tóth Gábor (Mór), Udvardy Judit (Mór), Zubán Diána (Bodajk).

A tárlat október 22-ig az intézmény nyitvatartási idejében, illetve előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!