Szakmai konferencia

2019.09.09. 14:08

KönyvtárMozi: élmény és ismeretátadás Fehérváron

Könyvtáros szakmai napokon esik szó a KönyvtárMozi szolgáltatásról.

Bokros Judit

20190909 Székesfehérvár Magyar Király Szálló, Könyvtárszakmai konferencia. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény – amelynek szervezője az Informatikai és Könyvtári Szövetség, házigazdája a Vörösmarty Mihály Könyvtár – hétfőn a Hotel Magyar Királyban zajlott. A szövetség elnöke, Ramháb Mária elmondta: a KönyvtárMozi szakmai napoknak mindig más-más megye ad otthont. Az ilyen eseményeken egyebek mellett az együttműködő partnerektől hívnak előadókat, s meghallgatják egymás tapasztalatait. A résztvevők a megyei könyvtárigazgatók, a megyei könyvtári ellátásért felelős vezetők, illetve a KönyvtárMozi megyei felelősei.

A megnyitón Brájer Éva alpolgármester kifejezte örömét, amiért Fehérvár újabb tartalmas könyvtáras eseménynek ad otthont. Elmesélte továbbá, hogy számára a KönyvtárMozi a vidéki gyermekkori kultúrházas vetítések varázsát idézi.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Könyvtár igazgatójának köszöntője után a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, Mikulás Ferenc beszélt „A magyar népmesék” sorozat értékeiről, majd Koleszár Márta mutatta be az új „Cigánymesék” sorozathoz kapcsolódó foglalkoztató füzetet.

20190909 Székesfehérvár Magyar Király Szálló, Könyvtárszakmai konferencia. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Mihály Könyvtár a megye kisebb településein valósította meg a KönyvtárMozi programot, bemutatva a magyar filmkultúra értékeit, s kapcsolódó foglalkozások is voltak.

A szakmai napok kedden vidéki programmal zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában