Az alkotópáros titkai

2019.03.21. 15:30

Könyveikről, szobájukról is meséltek Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva Fehérváron

Szimpatikus írópáros, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva volt a vendége szerdán a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak.

Bokros Judit

Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva úti élményeikről, alkotómunkáról is meséltek

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény a bibliotéka Szabó Magda Olvasókörének 10. alkalma volt, és az Irodalmi szerelmek címet viselte. Szerelemről, különösen ismert emberek szerelmi és magánéletéről beszélni ugyanis mindig érdekes, s itt természetesen nem a sekélyes megközelítés került előtérbe.

Ha már Szabó Magda, akkor az est moderátora, Czinki Ferenc irodalmár először az írónőről kérdezte Péterfy Gergelyt és Péterfy-Novák Évát. Mindketten nagy tisztelettel beszéltek róla, s elmesélték első olvasmányélményeiket. Azt is kifejtették, hogy a szerelmi témakörnek olvasás-népszerűsítő célja is lehet, majd szellemesen előadták, hogy is írnak ők otthon.

Kiderült: közös alkotószobájuk van, mivel azonban más-más ritmusban kelnek, így viszonylag kevés ideig dolgoznak együtt. Éva a korán kelő, így mire Gergely tettre készen megjelenik, addigra felesége már sokszor túl van a napi penzum jó részén, de legalábbis a friss reggeli hírek beszerzésén.

Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva úti élményeikről, alkotómunkáról is meséltek
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A szerzők sokat meséltek két évvel ezelőtti pekingi útjukról, amelynek során naplót is írtak, e szövegek pedig utólag – átdolgozva – kötetben is megjelentek. Ez lett „A panda ölelése: kínai útinapló”, amelyből felolvastak.

Az is elhangzott: Éva most egy elég kemény témát feldolgozó könyvet ír, amely szerelmi történetet helyez a középpontba. Gergely egy 1940-es években induló családregényt ír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában