Roll over BEAThoven

2019.04.18. 13:53

Könnyű és komolyzene találkozási pontjait keresi Balázs Fecó és Benkő László

A Beethoven Budán Fesztivál keretében megrendezett improvizációs esten a két művész megmutatja, hogyan kapcsolódhat az ő zenei világuk Beethoven műveihez.

Budapest, 2018. augusztus 29. Balázs Ferenc (becenevén Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A Fociról-kicsit másképpen címû mûsorban a meghívott vendégek a labdarúgásról, a mérkõzésekrõl idézik fel élményeiket és emlékeznek a játék legszebb, legfelemelõbb pillanataira. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Benkő László és Balázs Fecó Roll over BEAThoven címmel adnak koncertet május 3-án a Hagyományok Házában.

„Szeretnénk körbejárni a klasszikusokat a mi zenénken keresztül, és bebizonyítani, hogy műfaj és műfaj között igenis van átjárhatóság” – mondta Balázs Fecó zeneszerző az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

„Minden zenének az alapja a klasszikus zene, ösztönös zenéléssel csak egy bizonyos pontig lehet eljutni”

– fűzte hozzá.

Kifejtette, hogy a koncerten Beethoven mellett más klasszikus szerzők ismert művei is felcsendülnek majd dzsessz- és rockfeldolgozásban, hiszen Szakcsi Lakatos Béla és a Rajkó Zenekar is közreműködik a programban.

Fotó: Shutterstock

Beethoven egy rendkívüli zeneszerző volt és fantasztikusan improvizált már gyerekkorában is – mondta Szakcsi Lakatos Béla, akitől az esten többek közt az V. szimfónia dallamait hallhatja majd a közönség.

A fellépők azt a folyamatot szeretnék bemutatni, ahogyan ezek a klasszikus dallamok eljutnak a jelenbe és modernné alakulnak a különböző zenei stílusokon keresztül

– tette hozzá Benkő László.

A 20. Beethoven Budán Fesztivál nyolc helyszínén április 30. és május 7. között 18 koncert várja az érdeklődőket.

Borítókép: Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában