Pályázat

2018.04.20. 12:51

Költözik a kortárs irodalom

A beérkezett műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író.

Budapest, 2010. október 13. Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költõ budapesti otthonában 2010. október 13-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Fotó: Czimbal Gyula

Álljon meg egy novellára! címmel idén is meghirdették azt a novellaíró pályázatot, amelynek 20 legjobb művét országszerte számos busz- és villamosmegállóban olvashatják majd az utasok.

A pályázatra beérkező műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író. A legjobb novellák idén nyáron kerülnek ki Budapest és a megyeszékhelyek busz és villamosmegállóiba – közölte a pályázatot kiíró JCDecaux médiavállalat pénteken.

A novellaíró pályázaton indulhat befutott író és amatőr is. A pályamunkákat május 20-ig várják a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon. A közlemény szerint egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet próza formájában, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemmel.

A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap. A döntős pályaművek online is olvashatóak lesznek a novella.jcdecaux.hu oldalon, ugyanitt várják a közönség szavazatait is. A legtöbb voksot kapó írás alkotója közönségdíjban részesül.

A JCDecaux médiavállalat először 2017 tavaszán hirdette meg novellaíró pályázatát, amelyre több, mint 2500 pályamunka érkezett. A legjobb 20 novellát 150 reklámfelületre helyezték ki Budapesten és vidéken a megállókban, aminek köszönhetően közel 1 millió emberhez jutottak el az alkotások.

A kezdeményezésünk célja idén is ugyan az: egyrészt szeretnénk tartalmasabbá tenni a várakozás perceit, másrészt ilyen rendhagyó módon közelebb kívánjuk hozni egymáshoz a kortárs irodalmat és az olvasókat – idézi a közlemény Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatójának szavait.

A tavalyi pályázatra neveztek idősek, fiatalok, mérnökök, jogászok, írók, az országból és a határon túlról, mindnyájan rövid történeteket írtak, és szerették volna viszontlátni a saját meséiket az utcán. Igazi demonstráció volt ez, utcai poszt arról, hogy az irodalom él, és mi, bár komor nép vagyunk, szólni szeretnénk egymáshoz„ – hangsúlyozta Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke a közleményben.

Borítókép: Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő budapesti otthonában 2010. október 13-án.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában