válogatás

2019.07.24. 11:19

Kétszáz új szerzeményét mutatja be az Iparművészeti Múzeum

Jelenleg zajlik a múzeum felújítása, ezalatt az idő alatt a kincsei a Várkert Bazárban tekinthetők meg.

Együttműködés jött létre az Iparművészeti Múzeum (IMM) és a Várkert Bazár között, melynek keretén belül megnyílt az első bemutatkozó kiállítás. Az Iparművészeti Múzeum egy hat kiállításból álló sorozatot vett tervbe a Várkert Bazárban. A nemrég megnyílt, Szubjektív című tárlat célja, hogy az IMM mindegyik gyűjteményi egységét bemutassa, a látogató így egyaránt találkozhat használati és szakrális tárgyakkal, valamint önálló műalkotásokkal is.

Az IMM mintegy 6000 tétellel, azaz 10 ezer műtárggyal gyarapította gyűjteményét az ezredforduló óta, ebből az anyagból mutat be a most megnyílt tárlat 200 válogatott darabot.

A Hír TV Paletta című műsorában Turda Adrienn vendége volt Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató helyettese és Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum megbízott főigazgatója, akik a két intézmény közti együttműködés részleteit osztják meg a nézőkkel.

A teljes adást itt tekintheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában