Kultúra

2012.03.08. 07:34

Két új köztéri alkotással gyarapodik a város

Székesfehérvár - Két új köztéri alkotással gyarapodik hamarosan a megyeszékhely. Tegnap a helyüket már kijelölték, bár az egyik mű alkotójáról csak a jövő hónap elején döntenek majd.

feol.hu

Új köztéri alkotások kapnak helyet hamarosan Székesfehérváron. Az önkormányzat hosszú távú tervei és a 2013-as Emlékévvel kapcsolatos elképzelései között egyaránt szerepel, hogy ilyen módon színesítse a városképet. Tegnap két mű pontos elhelyezéséről, környezetük kialakításáról egyeztetett Róth Péter alpolgármester.     A Jávor Ottó téren a katyni mészárlás lengyel áldozatainak tiszteletére avatnak emlékkeresztet március 24-én. Az elképzelések szerint az alacsony, vörös kőlapokkal burkolt talapzaton rögzített fakereszt a legnagyobb forgalmú murvás területrészre kerül, átellenben a Corpus Hungaricum emlékművel. A másik új köztéri alkotás gróf Zichy Jenőt fogja ábrázolni a Zichy ligetben. A szobor megalkotására előzetesen Székely János Jenő és Nagy Benedek vállalkoztak. A szobrászművészek  március 30-áig nyújthatják be terveiket, melyeket április 2-án bírálnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!