Kultúra

2014.12.29. 16:30

Keresik a Pál utcai fiúkat

Seregélyes - Molnár Ferenc klasszikus regénye, A Pál utcai fiúk színpadi változatát nagyszabású nyári produkcióban szeretnék színre vinni a településen.

Gábor Gina

Ehhez a szabadtéri produkcióhoz keresnek olyan tehetséges, lelkes fiúkat, akik szívesen részt vennének a különleges színpadi munkában, és úgy érzik, van bennük ehhez kellő kitartás és energia. Olyan fiatalemberek - 15-25 éves srácok, középiskolások, egyetemisták - jelentkezését várják, aki jól tudnak beszélni, olvasni, és minimum 170 centiméter magasak. A meghallgatásra egy rövid verssel kell készülni, amit fejből ad elő a jelentkező. Emellett vinni kell egy rövid prózai szöveget, amit fel kell majd olvasni. A válogatás január 9-én lesz a seregélyesi művelődési ház színháztermében. Előzetesen be kell jelentkezni. Telefonszám: 06/20 624-68-30, e-mail: [email protected].

Kalányos Tamás rendező
Fotó: Zsirai Tibor

Az előadás rendezője Kalányos Tamás úgy érzi: egy efféle előadás létrehozásának közösségteremtő ereje is van. A településen értéket hoznak létre, emellett a munka összekovácsolja a csapatot, a helybélieket. Molnár Ferenc regénye ráadásul klasszikus értéket képvisel. A grund elvesztésének története szimbolikussá vált: arra figyelmeztet, a talaj, melegség, valódi eszmények híján a csoportok széthullanak...

- Szeretném megtalálni azokat a főbb szereplőket, akik egy csapat húzóerőivé válnak, és önmagukban is véleményformáló egyéniségek - nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak a darab rendezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!