Kultúra

2011.01.20. 06:24

Karrierépítés, akár külföldön is, az Erasmus programmal

FMH - A karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezért a Kodolányi Főiskola figyelmet fordít az Erasmus program adta lehetőségekre.

Miskei Anita

A Kodolányi Főiskola nemzetközi együttműködési kapcsolatai behálózzák a világot, 36 országban biztosítva tanulást vagy gyakorlatszerzést. Az Erasmus program a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Egyesült Királyságot, Írországot, Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek  részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.
Az Erasmus  az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, amely mostanáig több mint 2,3 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus-hallgatók szerint az Erasmus-tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra. Az Erasmus-hallgatók 60 százaléka nő, a kiutazó hallgatók 80 százaléka a családban az első, aki külföldön is tanulhat. A program célja a hallgatói és oktatási mobilitás növelése, a felsőoktatási intézmények közötti együttműködés erősítése.  Az Erasmus mobilitásra szánt költsége évről évre emelkedik, 2009-ben 430 millió eurót, 2010-ben 454 millió eurót fordítottak a programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!