Kultúra

2016.11.10. 14:37

Jön a rém rendezője

Székesfehérvár - A martfűi rém című filmjének szombati vetítése apropóján érkezik a Barátság moziba a rendező, Sopsits Árpád. Az októberi 32. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először Sopsits Árpád legújabb, A martfűi rém című filmjét.

Bokros Judit

Az igaz történeten alapuló művet november 10-től vetítik a hazai mozik, s örvendetes tény, hogy már a Barátság Moziban is látható. November 12-én, szombaton a közönségnek lesz alkalma találkozni a rendezővel, akivel a 18 órakor kezdődő vetítés után beszélgetnek.

A martfűi rém a Kádár-rezsim első sorozatgyilkosának történetét meséli el, az eredeti jegyzőkönyvekre és peranyagra támaszkodva. Ettől azonban - a rendező szerint - fikciós munka született.

A sztori: 1957-ben, Martfűn halálra ítélnek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. Ám, a forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket, és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egyre több az áldozat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!