Gipsy jazz is szerepelt az est repertoárjában

2019.03.18. 08:00

Jó célért zenéltek a hétvégén a Szabadművelődés Házában

A jótékonyságot és az érdeklődést jó zenével, vendéglátással jutalmazták szombaton A Szabadművelődés Házában.

Bokros Judit

Faragó Péter (j) Kárpáti Róbert társaságában gitározott

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gyánó Huba után épp Kaczander Nóra zenélt és énekelt, amikor a Jótékonysági akusztikus fesztiválon jártunk. Az eseményt a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány javára hirdették meg, s azon nyolc fellépő vállalta a szereplést honorárium nélkül.

Az egyik szervező, Kárpáti Róbert mesélte: a Passz együttes vezetőjével, Faragó Péterrel nagyobb szabású koncertet tervezgettek, s fölmerült, hogy legyen akkor ez egy jótékony célú alkalom. Az említett alapítványnak szívesen gyűjtenek, hiszen azon keresztül a gyerekeket, a gyógyítást segítik, ezt így gondolta az alapítvány elnöke, Simon Gábor főorvos is, aki hallgatta az előadásokat.

Megtudtuk, hogy támogatások két módon érkeztek. Voltak, akik az ingyenes fesztivál szervezését, a szóróanyagok elkészítését segítették, mások pedig az alapítvány bankszámlaszámára, illetve helyben, készpénzben adakoztak. Már szombatig is több adomány érkezett – mondta Kárpáti Róbert, aki maga is fellépett az esten. Faragó Péterrel gitároztak, méghozzá különleges műfajban adtak elő: gipsy jazz stílusú dalokat játszottak. Ez a jazz egyik irányzata, amely az 1900-as évek elején született, és a cigány származású Django Reinhardthoz köthető. Kárpáti Róbert szerint a gipsy jazz amolyan fogyaszthatóbb jazz, popzenei elemekkel.

Faragó Péter (j) Kárpáti Róbert társaságában gitározott
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A koncertsorozat és a jótékony cél sokakat vonzott, a művelődési ház aulája megtelt. A szervezők pedig még arról is gondoskodtak, hogy aki ott volt, az akár pezsgővel is koccinthasson, s néhány vendégváró falatot is fogyaszthasson.

Az esten felléptek még: a Hungarikum együttes, a Hopz együttes, a Poa Protensis együttes, a Még egy kört!, az Ohnody Akusztik Hegyi Dóra és a Passz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában