Kultúra

2017.08.06. 18:05

A műfaj ismert, kitűnő zenészei, énekesei lépnek fel a háromnapos Alba Regia Feszten

SZÉKESFEHÉRVÁR Magyarország ismert jazz- és funkzenészei lépnek fel a belvárosban. Hétfőn kezdődik a háromnapos Alba Regia Feszt.

FMH-információ

A nagy múltra visszatekintő egykori Alba Regia Jazz Fesztivál négy éve feltámadt, és minden évben színesíti Székesfehérvár kulturális életét. Idén három napon keresztül két helyszínen várják az igényes zene kedvelőit.

Ma a a Babos-László-Tátrai Trio nyitja meg a nagyszínpadot a Bartók Béla téren, 19 órakor. A Liszt Ferenc-díjas, elismert zenészekből álló formáció egészen új hangzást hoz létre a színpadon együtt. Ezt követően, 21 órakor a United Experience ad koncertet. A zenekar bejelentést is tartogat a fesztivál látogatóinak, ezen az esten mutatják be majd ugyanis új énekesüket.

Vörös Janka is fellép, augusztus 8-án 19 órakor a nagyszínpadon

Másnap, augusztus 8-án 19 órától Vörös Janka, 21 órától pedig a Mike Gottthard Electric Shock várja a közönséget a téren, 19 órakor. A csapat dobosát, Borlai Gergőt valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni, aki a műfajt kedveli. A Magyarország legtehetségesebb jazzdobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjjal is elismert zenész jelenleg Amerikában, Los Angelesben él.

A Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duót is meghallgathatja a közönség augusztus 9-én a fehérvári fesztiválon Fotó: Koppán Viktor

A nagyszínpadon szerda este 19 órakor lép színpadra Harcsa Veronika, generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl a nemzetközi jazzközönség és a szakma figyelmét is kivívta. Fő projektje jelenleg a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó, melyet a fesztivál közönsége is meghallgathat augusztus 9-én. A Random Trip is koncertezik a nagyszínpadon, 21 órakor. A csapat Koszi Janka énekesnővel és Mc Kemonnal áll színpadra. Az együttes grenadai születésű rappere az improvizáció és freestyle mestere, biztosan jó hangulatot varázsol.

A múzeum udvarán, a kisszínpadon hétfőn 18 órakor az Equinox, 20 órakor a Singer Street, kedden 18 órakor Bágyi Balázs New Quartet & Pocsai Kriszta, 20 órakor a Ludányi Tamás Quartet, szerdán 18 órakor a Gudics-Vörös Trio, 20 órától a Bogdán Norbert zenekar lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!