Kultúra

2016.08.13. 15:55

Blahalouisiana: Itthon játszani mindig más

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Blahalouisiana. Idén először nagyszínpadon játszhatott a zömében fehérvári ifjakból összeállt együttes.

Sebestyén Lilla

Az 2012-ben feloszlott Jacked hamvaiból újjászületett Blahalouisiana eseménydús hónapokon van túl. Az együttesnek ez volt az eddigi legkeményebb nyara, és még nincs vége. A Fezen-kertben adott fergeteges koncertjük után most volt pár napjuk, hogy újra összeszedjék magukat. A zenekar gitárosa, Mózner Laci mesélt nekünk:

- Az idei év több szempontból is fordulópont az együttes életében, úgy tűnik, kezd beérni a munkánk gyümölcse: közel hatvan koncertet adtunk csak a nyáron, ráadásul most először egy nagyszínpadra is felengedtek minket. A tavalyi orfűi fellépésünk meglepően jól sikerült, és idén úgy gondolták a szervezők, kiérdemeltük a helyet. Külföldön is kalandoztunk, Pozsonyban egy klubban, míg Eisenstadtban egy városi fesztiválon. Utóbbi hatalmas élmény volt, nagy közönségnek játszhattunk és a fellépés után többen is odajöttek hozzánk gratulálni. Sőt, van kilátás arra is, hogy jövőre összejön egy osztrák-német turné, de ez egyelőre csak remény - mesélt László, aki hozzátette: a pihenő előtti fellépéssorozat megkoronázása volt a fezenes buli.

A Fezen fesztivál közönsége a klub kerthelyiségében hallgathatta meg a Blahalouisiana számait

- Itthon játszani mindig más érzés. A közönség soraiban olyanokkal találkozunk, akik már a kezdetektől hallgatnak minket, barátok csápolnak, tombolnak velünk együtt. Ez mindig feltölt. A fehérvári koncertek alatt mi is jobban el tudjuk engedni magunkat, felszabadultabbak vagyunk - László egy, a fellépésen elhangzott kulisszatitokra is kitért: Pénzes Máténak, a Blahalouisiana billentyűsének bekötötték a fejét múlt héten, szombaton és a lagzin minden tag vele együtt ünnepelt hajnalig. Az éjszakába nyúló bulizást csak másnap bánták, amikor reggel 9-kor megérkezett a turnébusz, hogy elvigye őket a következő koncerthelyszínre.

- Idén arra sem volt idő, hogy lemenjünk Barbiékhoz a szokásos egyhetes szövegíró táborunkba , de ettől függetlenül született pár új dal. Ősszel legkésőbb be is mutatjuk az egyiket, ha minden igaz, egy klippel együtt - újságolta el a Blahalouisiana gitárosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!