Kultúra

2014.09.06. 10:40

Ismét lesz Fehérvár Szalon

Székesfehérvár - Eltelt két év, tehát ismét megrendezik a Fehérvár Szalont. A pályaműveket szeptember 29-én és 30-án várják a szervezők.

dr. Szabó Zoltán

Székesfehérvár képzőművészeti életének évtizedek óta fontos eseményei azok a kollektív tárlatok, ahol a közönség egy kiállításon, összefoglalóan kaphat képet a város kortárs alkotóiról, az őket foglalkoztató kérdésekről, a művészet technikai, technológiai fejlődéséről. A kétévente Fehérvár Szalon néven megrendezett kiállítások közül az idei a tizenegyedik. A korábban váltakozó helyszíneken megrendezett tárlatokat immáron harmadik alkalommal a korábban Volksbank, ma Sberbank reprezentatív galériája fogadja be.

A kiállításra képző-, ipar- és fotóművészeti alkotásokat várnak, téma megkötés nélkül. A pályázat nyilvános: minden Székesfehérváron élő, vagy a városban dolgozó, illetve kötődő (a városban tanult, dolgozott, a város művészeti életében részt vevő) alkotó pályázhat. A szervezők örömmel veszik fiatal, kísérletező, illetve kiállításokon ritkábban szereplő alkotók jelentkezését. A tárlat jó lehetőség fiatal alkotóknak közönséggel való találkozására is.

Egy-egy művész három különálló alkotást, vagy egy, legfeljebb 3 darabból álló sorozatot adhat be. (A zsűri fenntartja a jogot, hogy a sorozatot megbontsa.) A legfeljebb 2 éve készült, fehérvári önálló vagy csoportos tárlaton még be nem mutatott alkotásokat kiállításra kész állapotban várják. a nem installálható, nem kiállításkész, valamint a beadási határidő után bevitt műveket nem veszik át és nem zsűrizik.

Kétévente rendezik meg a Fehérvár Szalont, a kiállítási enteriőrt bemutató fotón a legutóbbi kiállítás  néhány alkotása látható (Fotó: Városi Képtár-Deák gyűjtemény)

A beadás ideje: szeptember 29-e. hétfő 10-től 14 óráig és szeptember 30-a. kedd, 12-től 16 óráig. A beadás és a kiállítás helyszíne: a bank galériája. A kiállításon való bemutatásról és a díjak odaítéléséről független (a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiválasztott szakemberekből álló) szakmai zsűri dönt. A zsűri értékelése ellen a pályázók nem emelhetnek kifogást.

Díjat adományoz Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzata, valamint jelentős művészetpártoló székesfehérvári vállalkozások is támogatják a kiállítást

A tárlat ünnepélyes megnyitóját október 9-én, csütörtökön 17 órakor tartják. Akkor adják át a díjakat is. A kiállítást október 31-éig tekinthetik meg az érdeklődők, a bank nyitva tartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!