A Fehérvár dal is elhangzott egy koncerten

2019.05.23. 07:02

Hermannosok nyílt napja zajlott szerdán

Rendhagyó nyílt napot szervezett szerdán a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI.

Bokros Judit

A Musica Bella Zenekar a Szent István Művelődési Házban a Hungaricum együtessel adta elő közösen a Fehérvár dalt Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az iskola több értéke is megmutatkozott a díjtalanul látogatható programok során. Délután volt például rendhagyó zeneovis foglalkozás gyerekeknek Anna nénivel és Melinda nénivel. Az iskola diákjaiból álló, 2000-ben alakult Musica Bella Zenekar a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban koncertezett Szabó Balázs vezetésével. A zenetörténész, pedagógus minden műsoron lévő szerzőt és zeneművet bemutatott a közönségnek, ezzel is teljessé téve a koncertélményt, háttérként pedig vetített képek szolgáltak.

A Musica Bella Zenekar a Szent István Művelődési Házban a Hungaricum együtessel adta elő közösen a Fehérvár dalt
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A zenekar kuriózumként előadta a Kremnitzky Géza által szerzett Fehérvár dalt is. A szerzemény mindannyiunkról szól egy kicsit, s benne van Fehérvár múltja, jelene – hangzott el a hangversenytermi ősbemutatón.

Este a tanárok adtak hangversenyt az iskolában, ahol fölcsendült a nemrég elhunyt Borlói Rudolf zeneszerző, egykori igazgató Fa Nándor tiszteletére komponált műve is. A nap során az iskola munkáját támogató Tálos Edit Alapítványnak is lehetett adakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában