Est a színművésszel

2020.03.03. 07:10

Pályájáról, a családhoz való kötődésről mesélt Tóth Ildikó

Sokan voltak kíváncsiak a tavaly Prima Primissima díjjal kitüntetett Tóth Ildikó színművész gondolataira, így hétfő este megtelt a Királykút Emlékház.

Bokros Judit

Tóth Ildikó számos fontos szerepet kapott az elmúlt években a Vörösmarty Színházban Fotó: Fehér G.

Fotó: gaborfeherphoto

A Jászai Mari-díjas érdemes művészt Bakonyi István irodalomtörténész kérdezte. A beszélgetés a fehérvári gyermekkori élmények felidézésével kezdődött, Tóth Ildikó ugyanis itt töltött néhány évet. Igaz, Heves megyei születésű, ám mivel édesapja katonatiszt volt, ezért többször áthelyezték, a család pedig követte őt. A művésznő tehát óvodai és iskolai emlékekről is mesélt, majd Fehérvár kapcsán – nagy ugrással az időben – rátértünk arra, hogyan került később a Vörösmarty Színház társulatához.

Tóth Ildikó számos fontos szerepet kapott az elmúlt években a Vörösmarty Színházban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk: Szikora János színházigazgató először vendégszereplésre hívta, ez­után szerette volna szerződtetni, ám Tóth Ildikó akkor még nemet mondott, gyermeke miatt. Döntését ugyan hamar megváltoztatta, de akkor már nem volt szabad státusz a színházban. Két év múlva viszont semmi akadálya nem volt annak, hogy csatlakozzon a társulathoz. A művésznő az est során beszélt színészi pályája kezdeteiről, filmezésről, s még arról is, mennyire fontos számára a családja, a hamarosan 17. évét betöltő fia. Illetve szóba került, milyen nehéz olykor megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában