Már hagyomány

2019.03.24. 17:53

Hatodszor rendezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált

Április 26. és 30. között az idén hatodik alkalommal rendezi meg az Újszínház a Keresztény Színházi Fesztivált – mondta Dörner György, a színház igazgatója egy tévés beszélgetésben szombaton.

Eger, 2018. október 2. A címszerepet alakító Várhelyi Dénes (b) és Kascsák Dóra (j) Szerafina szerepében a Lenkey tábornok címû dráma próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2018. október 1-jén. Fekete Sándor azonos címû mûvének színpadi adaptációját Beke Sándor rendezésében október 5-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Komka Péter

A fesztivál az Újszínház előadásával, a Balogh Elemér és Kerényi Imre szövegkönyve alapján készülő Csíksomlyói passióval indul – közölte az M1 csatornán.

A rendezvény második napján a Békéscsabai Jókai Színház lép fel Rákosi Viktor-Nemlaha György Elnémult harangok című színművével.

Április 28-án, vasárnap a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház adja elő Páskándi Géza Lélekharang című drámáját az Újszínház nagyszínpadán, a Bubik István Stúdiószínpadon pedig Csernus Mariann Vizsolyi Biblia-estjét láthatják az érdeklődők.

Másnap Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és színjátszó gyerekek lépnek fel, akik már korábban is nagy sikert arattak a szentek életéből előadott példázatokkal. Az egri Gárdonyi Géza Színház Fekete Sándor Lenkey tábornok című történelmi drámájával szerepel a fesztiválon.

Az utolsó napon Mihályi Győző színművész előadóestje kerül színpadra, a fesztivált pedig a Bolyki Brothers koncertje zárja – ismertette Dörner György.

Borítókép: Részlet a Lenkey tábornok című darabból az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán 2018. október 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában