irány a cirkusz!

2017.10.31. 19:40

Hamarosan indul a Nagycirkusz izgalmas, karácsonyi produkciója

Zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, egy illuzionista, egy indiai elefánt és egy „buborékszám” is várja a közönséget szombattól a Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című új előadásában.

Budapest, 2017. január 4. Az orosz Markin-család tagjai, Dima (fent) és édesapja, Roman gyakorol a Fővárosi Nagycirkuszban 2017. január 4-én. A magyar artistaképzés történetében először a Fővárosi Nagycirkusz műsoron lévő programjának néhány fellépője tartott bemutatót a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek. Dima karácsonya címmel 2016. november 12. és 2017. január 8. között látható hagyományos cirkuszi előadás a fővárosban. MTI Fotó: Kovács Tamás

A cirkusz új, Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című új előadásában a nézők egy varázshatalmú komornyik vezetésével „repülhetnek a csodagömbök birodalmába, ahol minden kívánság teljesülhet és minden álom valóra válhat” – olvasható az intézmény közleményében.

A fellépők között látható lesz a Maik Gärtner család, amely négy generáció óta dolgozik elefántokkal. Indiai elefántjuk, Rani 47 éves és régebben van a szakmában, mint a harmincéves családfő, aki magyar származású feleségével dolgozik a produkciókon – írták.

Bemutatkozik továbbá Agustín Viglione argentin bűvész, aki 14 éves korától autodidakta módon sajátította el mesterségét, 2010 óta pedig óriásbuborékkal igyekszik elvarázsolni közönségét.

A kubai Las Bellas Chicas csapat kínai rúdszámmal lép majd porondra, de a fellép majd Rafal Walusz lengyel bűvész, illuzionista és Halasi Márk is, aki hét éven át volt a világ legnagyobb cirkuszának, a kanadai Cirque du Soleil Varekai című darabjának címszereplője. A magyar artista levegő- és hulahoppkarika-számait mutatja be az előadásban.

A kétórás produkciót november 4. és december 31. között lehet megtekinteni.

Borítókép: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában