Táskák, szőnyegek közt

2018.01.26. 15:30

Hamarosan egy környékbeli művészkör tárlata nyílik

A nagymúltú szövőfamília tagja, Kutasné Bálint Katalin népi iparművész tárlata még január 28-ig, azaz ezen a héten látható a verebi közösségi házban.

S. Töttő Rita

á

Lágy színű szőttesek, szőnyegek és táskák láthatók azon a tárlaton, melyet január 28-ig tekinthetnek még meg az érdeklődők a verebi közösségi házban. A kiállításon Kutasné Bálint Katalin szövő, népi iparművész alkotásai idézik fel a nem is olyan régmúlt funkcionális népi művészetét, amelynek tárgyai pár évtizede nagyanyáink életének mindennapjaiban még természetesek voltak. A nagymúltú szövőcsaládból származó művész tárlatán fotókon mutatják meg azt, hogyan készül egy-egy alkotás még ma is. A verebi közösségi ház következő jelentős tárlata február 2-án nyílik, mégpedig a lovasberényi Szín-Kör Kulturális Egyesület kortárs művészeti alkotásaiból, illetve az általuk korábban szervezett táborban résztvevő vendégművészek munkáiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában