leginkább portrékat és aktokat rajzol

2019.02.11. 07:30

Gyökereink és szárnyaink: Keserű Imre grafikai kiállítása Jenőben

Imre gyermekkora óta rajzol, foglalkozását tekintve kamionsofőr, szabadidejében örömest motorozik, de a szívében első helyen mindig is a grafika áll.

V. Varga József, Nagy Anikó

Keserű Imre – szívében első helyen a grafika

Fotó: Nagy Anikó

„Csupán két hagyatékunk értékes, a gyökereink és a szárnyaink” – vallja Keserű Imre, s első, a falu házasságkötő termében megnyílt önálló kiállításának címe is e gondolatot tartalmazza. „Jenő arról híres, hogy itt mindenki ismer mindenkit” – mondta köszöntőjében Kerekes Ildikó polgármester, a tárlat fővédnöke. Bár Imre tősgyökeres „jenei”, de tárlatmegnyitójára a helybéliek mellett sokan eljöttek a beköltözők és az elszármazottak közül is: barátok, ismerősök, érdeklődők. Az elöljáró a figyelmesség és az összefogás erejéről is szólt: az alkotó a múlt év végén egy bibliai témájú grafikáját adományozta a templomnak.

Keserű Imre – szívében első helyen a grafika
Fotó: Nagy Anikó

Keserű Imre az Ősfehérvár Alkotóközösség tagja, leginkább portrékat és aktokat rajzol, de tájképei és épületei is meghatározóak, állandó résztvevője a Jenői Alkotói Társulás tavaly már harmadik alkalommal megrendezett közös kiállításának. Körmendi Gitta költő saját versét mondta, hangszeres zenével közreműködött Sebők Ferenc és Sipos Tibor, a legjobb barát, Huszár Béla elismerő szavakkal méltatta Imre munkásságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában