Világra varrt Árnika

2020.03.04. 07:05

Forrayné Zsuzsa babája kiállításon lesz látható

Lázár Ervin egyik meseregényét forgatták a kézműves kedvű hölgyek a Hetedhét Játékmúzeumban.

Majer Tamás

Árnika egy mesefigura, Lázár Ervin egyik emlékezetes hőse Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

– Árnika egy mesefigura, Lázár Ervin hőse, a Szegény Dzsoni és Árnika egyik figurája. Már múlt héten elkezdtük az elkészítését – mesélte lapunknak Forrayné Zsuzsa, aki Kalmár Lászlónéval közös erővel irányította tegnap délelőtt a Hetedhét Játékmúzeum szokásos, Négykezes Kedd elnevezésű kézműves foglalkozását. – Varrják a lányok a testet, most készül a babák haja, nagyon nagy lázban van mindenki – fűzte hozzá. Mi tagadás, két ügyes ollómozdulat közben kérdezősködtünk a babakészítő asszonynál. Milyen alapanyagokból készül Árnika?

Árnika egy mesefigura, Lázár Ervin egyik emlékezetes hőse Fotó: Nagy Norbert

– A teste és a ruhája vászonból. A testét kitömjük filc tömőanyaggal. A haja gyapjúból van, ennek megalkotásához a nemezelés technikáját is használjuk. Ezután kapja meg a végső formáját. Az arcát rajzoljuk: kisminkeljük a babát – magyarázta a foglalkozásvezető. Forrayné Zsuzsa elmondta, az általa készített mintadarab Árnika baba kiállításra megy a hónap végén, mégpedig az Aranybulla Könyvtárba.

– Ott majd mellétesszük a mesekönyvet is, s abból látszik, hogy sikerült-e vagy sem… – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában